- 50 dkg piersi z kurczaka
- 30 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 1 jajko
- bułka tarta
- mąka
- sól, pieprz,vegeta
- olej rzepakowy
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę pokroić i zeszklić .Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju rzepakowym, aby wypuściły wodę.Do mięsa wbić jajko , dodać cebulę i pieczarki i odrobinę mąki . Doprawić . Wszystko dokładnie wymieszać i uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano.
Robię podobne, tylko mięsa nie mielę. Są wspaniałe, Twoje pewnie delikatniejsze :)
OdpowiedzUsuńRobię podobne ;) to naprawdę pyszne i proste danie :)
OdpowiedzUsuń