Ryba w panierce


Dziś na obiad ..ryba..pyszna..polecam..
Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Mąkę , jajka , wodę z solą i pieprzem zmiksować.Kawałki ryby panierować w masie , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

    Dania Postne





Jeśli pieprz, to tylko z ojczyzny tej najpopularniejszej przyprawy Indii. Kiedyś pieprz indyjski był wyceniany na wagę złota. Dziś możesz go wypróbować w swojej kuchni. Lecz uważaj! Pieprz czarny grubo mielony Indyjski Prymat uzależnia niespotykaną nigdzie indziej wyrazistością smaku i piekielnie silnym aromatem.
Pieprz jako przyprawa ostra ma charakter uniwersalny i może być szeroko stosowany do bardzo wielu rodzajów potraw. Ziaren pieprzu w całości używa się do wielu mięs, ryb, zup, sosów, bulionów oraz marynat. Ważne, aby dodać go na początku przyrządzania potrawy, dzięki czemu zdąży się wydobyć jego charakterystyczny, lekko piekący smak. Chcąc zadbać o prawidłowe funkcjonowanie naszego układu trawiennego, nie powinniśmy stronić od pieprzu podczas codziennego przygotowywania naszych posiłków. Pieprz wpływa również pozytywnie na działanie układu odpornościowego, a także pobudza apetyt..
Sól czosnkowa Prymat to przyprawa o charakterystycznym smaku i zapachu. Jest idealnie zharmonizowanym połączeniem soli jodowanej oraz mielonego czosnku. Nieodzowna w kuchni ze względu na cieszące się popularnością połączenie czosnkowego i słonego smaku. Może być oryginalnym składnikiem wielu smacznych potraw mięsnych, rybnych lub tych, przygotowanych na bazie warzyw.
Sól czosnkowa może być stosowana jako substytut zwykłej soli kuchennej. Idealnie nadaje się do nacierania różnych gatunków mięs, drobiu i ryb przed ich przyrządzeniem. Doskonała do aromatycznych sosów, warzyw, grzybów, twarogów, past, sałatek a także do potraw z grilla. Znakomicie smakuje sok pomidorowy wzbogacony słono - czosnkowym smakiem. Nawet najprostszą kanapkę można urozmaicić, dodając do niej soli czosnkowej. Dzienne zapotrzebowanie organizmu na sól wynosi 5 gramów.

Komentarze

  1. dzis bede robic taka rybe na obiad ale u mnie to wyglada tak, ze filety najpierw obtaczam w mace, nastepnie do jajka a na koniec do bułki tartej i na patelnie, dzieki temu skórka jest mega chrupiaca :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię rybkę w różnych panierkach..i w każdej jest smaczna..

      Usuń
  2. Pyszotka, uwielbiam takie rybki;)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też dziś rybka :) wygląda bardzo smakowicie

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.