Surówka z pora , marchewki i jabłka


Prosto, szybko i smacznie..do tej surówki wykorzystałam oliwę z oliwek Biolevita. Oliwa z oliwek , jak również inne oleje są pakowane w saszetki o pojemności 30 ml.Taka saszetka idealnie nadaje się do zrobienia surówki..
Pory pokroić w półplasterki, jabłka i marchewkę zetrzeć na tarce.Oliwę wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, doprawić solą i cukrem.Dodać do warzyw i wymieszać.


Firma Biolevita zajmuje się rozpowszechnianiem naturalnych olei sałatkowych. Dzięki tłoczeniu na zimno nasze oleje zachowują wartości odżywcze, dostarczają organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz wielu cennych składników odżywczych.
Proponujemy nowatorskie rozwiązanie - dystrybucja w formie małych saszetek (30 ml), co zapewnia zawsze świeży olej i możliwość wykorzystania go w każdym miejscu.
Nasza dewiza:
OLEJ W SASZETCE W SAM RAZ NA JEDEN RAZ
Mając na uwadze wyjątkowy smak każdego oleju, pragniemy ułatwić Państwu decyzje co do zastosowania ich w kuchni. Tworząc cały czas nowe przepisy podkreślamy świeżość i subtelność olejów, harmonizujących z szeroka paletą potraw.
Biolevita propaguje zdrowy styl życia i proponuje zmianę nawyków żywieniowych.

Oliwa pierwszego tłoczenia, uzyskiwana jest dzięki mechanicznemu tłoczeniu oliwek na zimno. W konsekwencji uzyskujemy olej roślinny o łagodnym smaku i zapachu.
Najlepsze gatunki oliwy spożywczej - extra virgin - pochodzą m.in. z Hiszpanii, którą Państwu proponujemy. Jakość oliwy powoduje że nadaje się wyłącznie do spożywania na zimno, zachowując tym samym swoje naturalne witaminy (A i E ) i minerały (fosfor, potas, żelazo), które wspomagają jej działanie zdrowotne.
Oliwa z oliwek extra virgin bogata jest w tłuszcze jednonienasycone, które obniżają poziom „złego” cholesterolu LDL, a równocześnie podnoszą poziom „dobrego” cholesterolu HDL. Polecana jest w profilaktyce miażdżycy i chorób serca.
Ponadto oliwa z oliwek ma działanie ochronne na błonę śluzową żołądka i jelit. Pomaga również przy kłopotach z zaparciami.

Komentarze

  1. Surówka często podawana u mnie w domu, ale nigdy nie dodawałam do niej musztardy! Muszę spróbować :) http://wannabeideal.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.