Wafle przekładane


 Każdy wie, że domowe najlepsze...tak samo i wafle zrobione w domu samodzielnie są smaczniejsze..
  • 1 szkl.śmietany
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1 galaretka 
Śmietanę, margarynę i  cukier rozpuścić w garnuszku na małym ogniu .Gotować do połączenia się wszystkich składników. Dodać galaretkę i dokładnie wymieszać,aż galaretka się rozpuści.Masę odstawić do ostudzenia. Ostudzoną masą przekładać wafle. Przycisnąć czymś ciężkim  i odstawić przynajmniej na 2 godziny do lodówki.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.