Zrazy z pieczarkami w krakersach


Zrazy..bardzo je lubię..ja robię je z mięsa wieprzowego..najlepsze z polędwicy..robiłam już takie,a tym razem są z pieczarkami i a dodatek w panierce z krakersów..
  • 80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
  • mąka
  • 2 -3 jajka
  • krakersy
  • sól, pieprz 
  • pieczarki 
  • cebula

Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oliwie.Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Na każdym plastrze ułożyć farsz z pieczarek i cebuli, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych i lekko doprawionych jajkach , a następnie w pokruszonych krakersach.Usmażyć na oliwie z każdej strony.Ja smażyłam we frytkownicy.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.