Zrazy..bardzo je lubię..ja robię je z mięsa wieprzowego..najlepsze z polędwicy..robiłam już takie,a tym razem są z pieczarkami i a dodatek w panierce z krakersów..
- 80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
- mąka
- 2 -3 jajka
- krakersy
- sól, pieprz
- pieczarki
- cebula
Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oliwie.Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Na każdym plastrze ułożyć farsz z pieczarek i cebuli, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych i lekko doprawionych jajkach , a następnie w pokruszonych krakersach.Usmażyć na oliwie z każdej strony.Ja smażyłam we frytkownicy.
panierka z krakersow.. to dopiero pysznosci! :)
OdpowiedzUsuńOj tak..pyszności..polecam..
Usuńbardziej zaciekawiła mnie ta panierka, bardzo ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńDziękuję...
Usuńpodoba mi się ten pomysł z krakersową panierką.
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam...
Usuńświetny pomysł, na pewno znakomicie smakują :)
OdpowiedzUsuńDziękuję...zgadza się...smakują znakomicie..
Usuń