- 2 jajka
- 2 plasterki polędwicy drobiowej
- kawałek papryki
- 2 plastry żółtego sera
- 1 łyżka kukurydzy z puszki
- sól, pieprz
- olej kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
Paprykę, wędlinę, ser żółty pokroić w kostkę. Do miseczki wbić jajka, dodać resztę składników, przyprawić. Patelnię rozgrzać i wlać trochę oleju, wlać masę jajeczną. Smażyć na małym ogniu aż masa się zetnie. Przewrócić na drugą stroną i smażyć aż frittata będzie dobrze ścięta i wysmażona.
Jeszcze nigdy nie jadłam takiej potrawy, ale wszystko przede mną ;-)
OdpowiedzUsuńTo tak jak u mnie...też są potrawy , których jeszcze nie jadłam..
Usuńpysznie wygląda, lubię takie szybkie dania:D
OdpowiedzUsuńpyszne i kolorowe śniadanie!
OdpowiedzUsuńI smaczne...
UsuńBardzo dobre i szybkie. Uwielbiam tego typu kuchnię, szczególnie kiedy się śpieszę a zjabłbym coś dobrego pitca picca
OdpowiedzUsuńPitza, pitca i picca..bardzo ciekawe...zwłaszcza ta picca..pozdrawiam..
Usuń