Chrupiący Creme Caramel z sosem karmelowym


Winiary Pomysł na Creme Caramel robiłam już wczesniej według przepisu na opakowaniu..a tym razem ciut inaczej..troszkę podpatrzyłam tutaj.

  • Winiary pomysł na … Creme Caramel z sosem karmelowym
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 250 ml mleka
  • 10 herbatników
  • 10 słonych krakersów
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • migdały -słupki
 POMYSŁ NA… wymieszać ze śmietaną .Dodać do gotującego  się mleka, doprowadzić do wrzenia, mieszając .Odstawić do lekkiego wystudzenia. Herbatniki i krakersy zmiksować blenderem,dodać mielone migdały. Na dno pucharków wsypać trochę ciastek , na to wlać trochę ostudzonej  masy , znów posypać ciastkami i wylać resztę masy. Wierzch polać sosem karmelowym i posypać prażonymi migdałami.


                                                Walentynki 2013 - czym to się je?

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.