Środa popielcowa tuż tuż..i trza coś przygotować..taką rybkę w zalewie należy przygotować wcześniej..ja zrobiłam ją przed chwilą..odstawiłam i na środę będą idealne..no..mam taką nadzieję,bo robiłam według tego przepisu pierwszy raz..wykorzystałam ziele angielskie jamajskie.które dostałam dziś z firmy Prymat.
- filety z dowolnej ryby
- bułka tarta
- mąka
- jajka
- olej
- 1 szkl. octu
- 5,5 szkl. wody
- 5 łyżek cukru
- 2 duże łyżki soli
- 2 łyżki maggi
- 2 duże cebule
- 6 ziarenek jałowca
- 6 ziarenek czarnego pieprzu
- 5 ziarenek ziela angielskiego jamajskiego
- 1 listek laurowy
- 2 łyżeczki gorczycy
- 2 ząbki czosnku
Bardzo ciekawy pomysł, szczerze mówiąc do tej pory znałam tylko smażone śledzie w takiej zalewie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję...ja zrobiłam je pierwszy raz i zobaczymy co z tego wyjdzie..
UsuńJak zwykle pysznie:)
OdpowiedzUsuńRyba wygląda bardzo smacznie - można powiedzieć że kolor i smak zgrane!
OdpowiedzUsuń