Dziś dostałam przesyłkę z firmy Prymat, a w niej kilka produktów do przetestowania..a wśród tych produktów była bułka tarta pikantna, którą od razu wykorzystałam do ryby...używając pikantnej bułki do jajek nie dodajemy już żadnych przypraw..Rybka wyszła smaczna, lekko pikantna, z chrupiącą skórką.
- filety z dowolnej ryby
- mąka
- jajka
- bułka tarta pikantna
Bułka tarta Prymat to dodatek, którego nie może zabraknąć w polskiej kuchni. Jest niezastąpiona podczas tradycyjnej sztuki gotowania, o czym wie każda gospodyni. Pozwala na urozmaicanie dań poprzez wszechstronne zastosowanie. Stosowana jest przede wszystkim jako składnik panierki. Używa się jej również do posypywania formy na pasztety i pieczenie, co zapobiega ich przywieraniu. Dosypywanie pewnej ilości tartej bułki do mięsa mielonego zwiększa jego gęstość i spoistość.
Dziękuję..
OdpowiedzUsuń