Ryba panierowana


Dziś dostałam przesyłkę z firmy Prymat, a w niej kilka produktów do przetestowania..a wśród tych produktów była bułka tarta pikantna, którą od razu wykorzystałam do ryby...używając pikantnej bułki do jajek nie dodajemy już żadnych przypraw..Rybka wyszła smaczna, lekko pikantna, z chrupiącą skórką.

Filety rybne pokroić w kawałki, obtoczyć w mące, jajku i bułce i smażyć z obu stron na oleju.

Bułka tarta Prymat to dodatek, którego nie może zabraknąć w polskiej kuchni. Jest niezastąpiona podczas tradycyjnej sztuki gotowania, o czym wie każda gospodyni. Pozwala na urozmaicanie dań poprzez wszechstronne zastosowanie. Stosowana jest przede wszystkim jako składnik panierki. Używa się jej również do posypywania formy na pasztety i pieczenie, co zapobiega ich przywieraniu. Dosypywanie pewnej ilości tartej bułki do mięsa mielonego zwiększa jego gęstość i spoistość. 

Bułka tarta o smaku pikantnym z dodatkiem papryki ostrej doskonale uzupełnia klasyczny smak bułki tartej. Bułka trata pikantna dedykowana jest wszystkim amatorom mocnych wrażeń kulinarnych. Teraz w szybki prosty sposób można przygotować smakowity panier pikantny. Dzięki bułce tartej pikantnej smak potraw będzie bardziej wyrazisty, a smażone warzywa, czy mięso nabiorą wyjątkowego smaku. Zdecydowany i pikantny smak soczystego i chrupiącego wnętrza pozostanie pod pikantną i chrupiącą skórką.

    Komentarze

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
    Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.