Czekoladki z sosem karmelowym


Pyyszne czekoladki nadziewane pyysznym  sosem karmelowym  ...zdjęcie nie wygląda zbyt pięknie..i foremki nie były zbyt dokładnie wysmarowane czekoladą ..co widać na zdjęciu..ale mimo to były pyszne..bo już znaku po nich nie ma...


Roztopioną czekoladą [ w kąpieli wodnej] wysmarować ścianki silikonowych foremek i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu czynność powtórzyć. Czekoladowe korpusy wypełnić sosem karmelowym, zostawiając ok. 1mm u góry i zalać resztą czekolady. Ponownie wstawić do lodówki.





Walentynki 2013 - czym to się je?

Komentarze

  1. Cudowne! Uwielbiam czekoladki! Jeszcze ten sos karmelowy, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję..Ten sos jest pyszny i bez czekolady ..to fakt..

      Usuń
  2. To wylewające się nadzienie zdecydowanie działa na wyobraźnię...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.