Przejdź do głównej zawartości
Gulasz pomidorowy z szybkowara
Kolejna odsłona gulaszu..tym razem z dodatkiem koncentratu pomidorowego..
- 80 dkg mięsa wieprzowego
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- majeranek
- ziele angielskie, listek laurowy
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
Mięso pokroić w kostkę, dodać cebulę, marchewkę i przyprawy i odstawić na godzinę.Mięso podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka [ ja gotowałam w szybkowarze], dodać wodę , koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości.
Ciekawy blog, właśnie takiego szukałam , a twoje opinie są bardzo przydatne. Może dzięki Tb poznam się lepiej na potrawach:)
OdpowiedzUsuńNa koniec zapraszam do mnie, dopiero zaczynam zabawę w blogowanie : http://iwillnotdieyoung.blogspot.com/
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie ;D
OdpowiedzUsuń