Masa kajmakowa


Masę kajmakową robiłam już kilka razy..a tym razem zrobiłam specjalne do pewnego wypieku-o nim w następnym poście...

  • 4 szkl.mleka
  • 2 szkl.cukru
  • cukier waniliowy
  • można dodać również kakao
  • 3 łyżki masła
Mleko wlać do płaskiego rondelka, dodać cukier, cukier waniliowy i cały czas mieszając gotować do chwili, aż wytworzy się gęsta, jasnobrązowa masa.Gdy lekko przestygnie dodać masło i utrzeć.

Domowy Wyrób

Komentarze

  1. Bardzo jestem ciekawa co to za pyszności przygotowałaś z tą masą kajmakową :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie miałam jeszcze okazji robić, przepis z pewnością się przyda :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.