Przejdź do głównej zawartości
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej, bardzo smaczna...
- kapusta pekińska
- 1 jabłko
- 2-3 niewielkie marchewki
- 1 średni por
- 2-3 łyżki oleju z pestek słonecznika
- 1-2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz
Kapustę i pora poszatkować. Jabłko i marchewki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wszystkie warzywka razem wymieszać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem, zalać surówkę i dokładnie wymieszać.
smacznie wygląda, w sam raz do obiadu:)
OdpowiedzUsuńDziękuję...
UsuńZ pekińskiej uwielbiam chyba najbardziej wszelkie suróweczki ;)
OdpowiedzUsuńJa też...a zostało jeszcze kawałek kapusty[ była strasznie duża] i jutro coś z niej zrobię, ale jeszcze nie wiem co..
Usuńmoja ulubiona do obiadu!
OdpowiedzUsuńFajnie..
UsuńO lubie pekinkę ,ale takiej wersji jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńW takim razie trzeba zrobić...
Usuńwyglada bardzo apetycznie:-)
OdpowiedzUsuńWyszła mi straszna DRYZDA !!!! co mam zrobić ????? Wlałam chyba z 0,5 l octu . Pomóż !!!!
OdpowiedzUsuń0,5 l octu??? a po co??
Usuń