Dawno nie było u mnie na obiad wątróbki drobiowej..
- 1 kg drobiowej wątróbki
- 3 cebule
- 2 jabłka
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki cukru
- mąka pszenna
- mąka kukurydziana
Cebule pokroić w piórka i zeszklić , pod koniec dodając cukier.Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka i chwilę razem smażyć. Smażyć jeszcze chwilkę.Zdjąć z patelni i na tym samym smalcu smażyć z każdej strony wątróbkę obtoczoną w wymieszanych mąkach. Dodać cebulę i doprawić do smaku.Chwilę razem poddusić.
Mam słabość do wątróbki... Pierwszy raz spotykam się z obtaczaniem jej również w mące kukurydzianej. Czy istotnie zmienia to smak?
OdpowiedzUsuńObtaczanie w samej mące kukurydzianej podpatrzyłam gdzieś w necie..ale ja zmieszałam z mąką pszenną..wątróbka za bardzo smaku nie zmienia, ale jest lepsza..
Usuńuwielbiam wątróbkę, ale z jabłkami jeszcze nie jadłam. Chyba się skuszę :)
OdpowiedzUsuńSkuś się...
Usuń