Przegląd lodówki ..i powstała taka oto sałatka..prosta do zrobienia i na dodatek smaczna..
- kawałek piersi z kurczaka
- przyprawa do kurczaka po staropolsku
- olej z pestek winogron
- 15 dkg polędwicy drobiowej
- 10 dkg ryżu parboiled z dzikim
- słoiczek papryki marynowanej
- kilka ogórków korniszonów
- cebula fioletowa
- koperek
- 4 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 1,5 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
Przyprawa do kurczaka po staropolsku stanowi idealne poszerzenie oferty przypraw do kurczaka. Specjalnie skomponowana mieszanka przypraw, wśród których prym wiodą tak popularne w Polsce szlacheckiej: majeranek, tymianek i kminek, polecana jest do mięs smażonych, duszonych oraz jako dodatek do sosów.
Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z długimi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż parboiled z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw.
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.
Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych podprażanych orzechów włoskich. Dzięki temu charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem oraz subtelnym zapachem. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno.
Takie sałatki powstałe z czystek lodówkowych są najlepsze
OdpowiedzUsuńDokładnie...takie najlepsze..
UsuńMniam mniam, musi byc pyszna :-)
OdpowiedzUsuńByła pyszna..
UsuńZjadłabym taką:)
OdpowiedzUsuńWięc trzeba zrobić...
Usuń