Sałatka z ryżem


Przegląd lodówki ..i powstała taka oto sałatka..prosta do zrobienia i na dodatek smaczna..

Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka, podsmażyć na oleju z pestek winogron i odłożyć na ręcznik papierowy.Ryż ugotować i ostudzić.Kukurydzę osączyć z zalewy.Paprykę, polędwicę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę.Olej z orzechów włoskich wymieszać z sokiem z cytryny.Wszystkie składniki wymieszać , dodać olej z orzechów włoskich wymieszany z sokiem z cytryny, doprawić do smaku.



Przyprawa do kurczaka po staropolsku

Przyprawa do kurczaka po staropolsku stanowi idealne poszerzenie oferty przypraw do kurczaka. Specjalnie skomponowana mieszanka przypraw, wśród których prym wiodą tak popularne w Polsce szlacheckiej: majeranek, tymianek i kminek, polecana jest do mięs smażonych, duszonych oraz jako dodatek do sosów.

Ryż parboiled z dzikim


Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z długimi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż parboiled z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw.









Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.









Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych podprażanych orzechów włoskich. Dzięki temu charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem oraz subtelnym zapachem. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.