Przejdź do głównej zawartości
Gulasz robię dość często..mój mąż lubi..do gulaszu wykorzystuję różne kawałki mięsa wieprzowego..
- 80 dkg mięsa wieprzowego
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- majeranek
- ziele angielskie, listek laurowy
- śmietana
- koperek
Mięso pokroić w kostkę, dodać cebulę, marchewkę i przyprawy i odstawić na godzinę.Mięso podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka [ ja gotowałam w szybkowarze], dodać wodę i gotować do miękkości.Na koniec dodać śmietanę i koperek.
konkretnie na zimę :]
OdpowiedzUsuńlubię takie dania.
Ja też takie lubię..
Usuńteż robię gulasz..tyle że mój jest ciemniejszy (bardziej podpiekam mięso aby się skarmelizowało) i z większą ilością sosu..moi synowie wolą jeść sos bez mięsa . Także je uwielbiam..szczególnie w połączeniu z kaszami
OdpowiedzUsuńKażdy ma inne gusta i smaki..i każdy robi inaczej..
UsuńIle ludzi tyle rodzajów gulaszu:) Ale ten wygląda całkiem smakowicie;)
OdpowiedzUsuńDokładnie...rodzajów jest tyle ile ludzi.... dziękuję..
Usuń