Przejdź do głównej zawartości
Pyszne żeberka..z szybkowara..
- 1 kg żeberek
- 1 cebula
- 1 łyżeczka papryki słodka w proszku
- zioła prowansalskie
- sól,pieprz , vegeta
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka smalcu
- śmietana
Żeberka podzielić na porcje.Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.W szybkowarze rozpuścić smalec, dodać żeberka.Posypać przyprawami.Podsmażyć ciągle mieszając aby się zarumieniły z każdej strony,dodać cebulę i zeszklić.Zalać wodą i gotować wszystko do miękkości żeberek.Następnie dodać mąką wymieszać z odrobiną wody ,śmietanę i chwilę pogotować.
A ile czasu gotować w szybkowarze ??? Przecież do szybkowara nie można zaglądać czy żeberka są już dobre.
OdpowiedzUsuńW czasie gotowania nie można zaglądać do szybkowaru.Do każdego szybkowaru jest załączona instrukcja co i jak i tak samo z czasem gotowania.Podaję link , tam jest spis i np. 500 g żeberek gotujemy 20 minut.
Usuńhttps://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/p/tabela-gotowania-w-szybkowarze-w.html