- 1 duża pierś z kurczaka [ u mnie polędwiczki]
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 3-4 łyżki oleju z pestek winogron
- 3-4 łyżki białego wina
- sól, pieprz
- vegeta
- chili
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
Do tego dania wykorzystałam olej z pestek winogron , który dostałam dzięki uprzejmości Oleofarm.
Oleofarm jest firmą skoncentrowaną na badaniach, produkcji oraz sprzedaży wysokiej jakości suplementów diety, dietetycznych środków specjalnego przeznaczenia medycznego, surowców farmaceutycznych jak również zdrowej żywności w tym olejów zimno tłoczonych.
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.
Mój ulubiony :)
OdpowiedzUsuńgulasz z kurczaka mym ulubionym! zawsze barze mlecznym obok uczelni taki jadam, gdy nie mam czasu sama pogotować ;)
OdpowiedzUsuńo tak! pyszności:) wolę bardziej drobiowy od wieprzowego:)
OdpowiedzUsuńA za mną chodzi właśnie taki gulasz drobiowy! :))
OdpowiedzUsuńWidzę,że gulasz drobiowy jest nie tylko moim ulubionym daniem...
OdpowiedzUsuńMiałam zjeść dzisiaj co innego, ale zachciało mi się gulaszu, nigdy nie robiłam takiego z kurczakiem :)
OdpowiedzUsuńZ kurczakiem jest pyszny..polecam..
UsuńTroszkę zmodyfikowałam przepis i zrobiłam dziś. Cudowny smak! Pycha :D
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało.Pozdrawiam.
Usuń