Przejdź do głównej zawartości
Przepis podpatrzony na kilku blogach..i nieco zmieniony..Gofry ciut inne..niż jadłam do tej pory...dobre,ale raczej powtórki z nich nie będzie..
- 1 kostka masła
- aromat do ciasta [dowolny]
- 4 jajka
- 25 dkg mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 15 dkg miodu
Masło utrzeć na pienistą masę. Dodać aromat oraz jaja. Wszystko dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać przyprawę do pierników, miód i ugnieść gładkie ciasto. Upiec gofry w gofrownicy.
bardzo podoba mi się kształt tych gofrów, moja gofrownica ma taki zwykły standardowy kształt.
OdpowiedzUsuńJa mam dwie gofrownice, ale ta lepiej mi pasuje..
UsuńPyszne!:)
OdpowiedzUsuńPiernikowe..pyszne..
UsuńFajnie..
OdpowiedzUsuńAleż one muszą pysznie pachnieć i smakować ;) super pomysł ;) Też mamy w domu taką gofrownicę w kształcie serc :)
OdpowiedzUsuńPachniały pysznie..
UsuńPoproszę o takie serduszko;)))
OdpowiedzUsuńOj..już zjedzone..ale mam zamiar zrobic inne gofry.ale też piernikowe..
Usuń