- ulubiona czekolada (mleczna, gorzka)
- złote jagody Inków
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,przelać do foremek,do każdej foremki włożyć złote jagody Inków .Wstawić do lodówki.
Kilka słów o złotych jagodach Inków
Jagody Inków nazywane również Rodzynkami Brazylijskimi, Peruwiańskimi Wiśniami czy Miechunką Jadalną zajmują niewątpliwie czołowe miejsce wśród najzdrowszych suszonych owoców.
Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.
Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i białek (m.in. pektyny).
Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.
Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych musli, jagurtów czy deserów.
Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.
Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i białek (m.in. pektyny).
Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.
Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych musli, jagurtów czy deserów.
Jagody Inków nazywane również Rodzynkami Brazylijskimi, Peruwiańskimi Wiśniami czy Miechunką Jadalną zajmują niewątpliwie czołowe miejsce wśród najzdrowszych suszonych owoców.
Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.
Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i białek (m.in. pektyny).
Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.
Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych musli, jogurtów czy deserów.
Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.
Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i białek (m.in. pektyny).
Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.
Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych musli, jogurtów czy deserów.
smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńMiechunkę lubię świeżą. W sumie nie wiedziałam, że jest wersja suszona ;)
OdpowiedzUsuń