Lubicie pikantne potrawy? bo ja tak średnio, ale mój mąż lubi..i ten gulasz jest dość pikantny..ale pikantność można regulować ilością chili..Gulasz był pikantny i zjedzony ze smakiem.Chili dostałam dzięki uprzejmości portalu Polska gotuje.
- 70 dkg mięsa wieprzowego
- 1 cebula
- 2 marchewki
- listek laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- sol, pieprz
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki chili
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- koperek
- 3 łyżki śmietany
Mięso pokroić w kawałki. Cebulę i marchewki obrać, pokroić.Podsmażyć na oliwie, dodać mięso i chwilę razem smażyć. Dodać przyprawy,ketchup, dolać wodę i dusić do miękkości mięsa.[ja gotowałam w szybkowarze].Pod koniec gotowania dodać koperek i śmietanę.W razie potrzeby doprawić.
Uwielbiam gulasz w każdej postaci ;)
OdpowiedzUsuń