Przejdź do głównej zawartości
Rogaliki orzechowo-migdałowe
Pyszne małe rogaliki ..w sam raz na jeden kęs..ja piekłam w specjalnej blaszce..ale można formować różki samodzielnie.
- 22 dkg mąki
- 12 dkg masła
- 10 dkg cukru
- 10 dkg mielonych orzechów /migdałów
- 2 żółtka
- 2 łyżki mleka
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować nieduże rogaliki /u mnie pieczone na specjalnej blaszce.Układać na blaszce posmarowanej margaryną i piec w temperaturze 180 stopni około 12 minut.
Uwielbiam wypieki z orzechami, musza mieć cudowny smak!
OdpowiedzUsuńByły smaczne..zostało tylko kilka..a piekłam je wczoraj późnym wieczorem..
UsuńTeż mam ostatnio słabość do rogalików. Takich, jak Twoje jeszcze nie robiłam. Trzeba będzie kiedyś wypróbować:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj..bo są smaczne..
UsuńIdealne rogaliki :)
OdpowiedzUsuń