Rogaliki orzechowo-migdałowe


Pyszne małe rogaliki ..w sam raz na jeden kęs..ja piekłam w specjalnej blaszce..ale można formować różki samodzielnie.

  • 22 dkg mąki 
  • 12 dkg  masła
  • 10 dkg cukru 
  • 10 dkg mielonych orzechów /migdałów
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki mleka

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować nieduże rogaliki /u mnie pieczone na specjalnej blaszce.Układać na blaszce posmarowanej margaryną i piec w temperaturze 180 stopni około 12 minut.
                                                  

Komentarze

  1. Uwielbiam wypieki z orzechami, musza mieć cudowny smak!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były smaczne..zostało tylko kilka..a piekłam je wczoraj późnym wieczorem..

      Usuń
  2. Też mam ostatnio słabość do rogalików. Takich, jak Twoje jeszcze nie robiłam. Trzeba będzie kiedyś wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.