Kolejny zawieruszony przepis..jakiś czas temu z De Care dostałam kilka produktów do przetestowania..i oczywiście tą fasolę wykorzystałam już jakiś czas temu..ale zapomniałam opublikować..Fasolę pinto w puszce wykorzystałam do szybkiego dania dla męża..
- fasola pinto
- kiełbasa
- cebula
- marchewka
- kilka grzybków
Meksykańska odmiana jasnej fasoli to jeden z typowych dodatków tamtejszej kuchni. Ma łagodny, lekko słodki smak. Stanowi znakomity składnik sosów i farszów, jest pożywna i pełnowartościowa dzięki zawartości dużej ilości białka.Fasola pinto jest pożywna i pełnowartościowa dzięki zawartości dużej ilości białka. Stanowi znakomity składnik sosów i farszów. Jest znakomitym dodatkiem do tradycyjnych potraw Meksyku takich jak: tortilla, taco, burrito a także wielu dań kuchni fusion.
woda, fasola pinto 22%, cebula, pomidory, sól jodowana, papryka chili jalapeńo, olej sojowy, przyprawy
Bardzo smaczne danie :)
OdpowiedzUsuń