Zielona surówka


Prosto, szybko..i na dodatek smacznie..


  • 2 pory
  • 2 jabłka
  • 1-2 ogórki kiszone
  • kawałek kapusty
  • 4 łyzki oliwy
  • 1 płaska łyżka musztardy
  • sol, pieprz
  • cukier, kwasek cytrynowy

Jasne części pora przekroić wzdłuż na połowę, pokroić .Posolić i posypać odrobiną cukru.Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a kapustę drobno poszatkować.[do szatkowania i tarkowania warzyw używam szatkownicy].Wszystko razem wymieszać.Musztardę wymieszać z olejem, doprawić kwaskiem, polać surówkę i wymieszać.  

                                       
      Świat kapusty

Komentarze

  1. O ciekawa:) nigdy nie mogę znaleźć innego zastosowania kiszonych jak tak po prostu albo w sałatce jarzynowej.

    OdpowiedzUsuń
  2. mysle, ze na pewno jest smaczna:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis wart zapamiętania i wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię surówki, w których jest jabłko ;)
    zapisuję sobie do zrobienia ;)

    Pozdawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo szybka i smakowita suróweczka:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję za miłe komentarze..

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.