Kanapka z wafli ryżowych z dodatkiem serka zrobionego z twarogu i malin..jeszcze znalazłam na krzakach maliny , ale można zrobić i z malin mrożonych..
- 25 dkg twarogu
- 20 dkg malin
- cukier do smaku
- wafle ryżowe Sonko
Serek ułożyć na waflu..i zjeść..
Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym SONKO to wafle wypiekane z pełnych ziaren z dodatkiem nasion wiesiołka, maku i siemienia lnianego. Wyjątkowy sposób wypieku bez tłuszczu powoduje, że ilość substancji odżywczych zawartych w ziarnach nie ulega znacznemu zmniejszeniu. Nasiona wiesiołka są naturalnym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), w tym kwasu GLA, biorących udział w prawidłowym przebiegu procesów przemiany materii. Niezwykłe właściwości lecznicze wiesiołka znane są już od stuleci. Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym SONKO zawierają kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6 w korzystnych dla zdrowia proporcjach. Są źródłem błonnika pokarmowego, który sprzyja funkcjonowaniu układu trawiennego, oczyszcza jelita z toksyn i sprzyja odchudzaniu. Są doskonałą, pełnoziarnistą i niskokaloryczną przekąską. Nie zawierają cholesterolu i są produktem naturalnie bezglutenowym.
Pycha :) Lubię takie przekąski.
OdpowiedzUsuńTy jak na coś nie wpadniesz, to tylko iść i zrobić ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńlubię wafle ryżowe.. a taka różowa kanapka bardzo sympatyczna ;)
OdpowiedzUsuń