- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- 150 g mąki pszennej chlebowej
- 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 50 g otrębów owsianych [ dałam żytnie]
- łyżeczka suszonych drożdży instant
- półtorej łyżeczki soli
- półtorej łyżeczki cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 270 ml wody
- woda
- oliwa
- sól
- cukier
- mąka pszenna
- mąka pełnoziarnista
- drożdże
Włączyć 3 program – chleb pełnoziarnisty, wagę chleba 700 g i średni tryb zarumienienia skórki.Kiedy automat wyda charakterystyczny dźwięk, w którym można dodać ostatnie składniki, dodać otręby owsiane.Kolejny sygnał automatu będzie oznaczał, że chleb jest upieczony. Wyciągnąć formę z automatu i wyjąć chleb. Studzić na kuchennej kratce.
Zdjęcie z ukrojoną kromką zaraz po upieczeniu:
A tak wyglądał następnego dnia po ukrojeniu..z rogami..
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
a mi wyszedl zakalec.JUz nie mam sily do tych przepisow
OdpowiedzUsuńWow..przykro mi..ale mi też tak czasem się zdarza..
Usuńchlebek z rogami? Żeby nie było rogów zmniesz ilość wody...to działa...
OdpowiedzUsuńNo tak..z rogami..na drugi raz zmniejszę ilość wody..i zobaczymy..
Usuń