Pieczywo lekkie Sonko..idealne dla osób dbających o linię i zdrowe odżywianie ..do kanapek..a nawet do pochrupania bez niczego..
Niskokaloryczne, lekkie pieczywo wypiekane na bazie mąki żytniej z dodatkiem mąki orkiszowej. Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością błonnika pokarmowego uzyskanego dzięki zastosowaniu w recepturze otrębów owsianych oraz błonnika pszennego. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca spożywanie ok. 25g błonnika dziennie. W opakowaniu Pieczywa Lekkiego błonnikowego o masie 170g znajduje się aż 22g błonnika. Błonnik stymuluje procesy trawienne, oczyszcza organizm z toksyn i szkodliwego cholesterolu, sprzyja odchudzaniu. Pieczywo błonnikowe jest idealne dla osób stosujących diety i dbających o zdrowe odżywianie, gdyż zawiera jedynie 19 kcal na kromkę. Wypiekane jest bez dodatku cukru i bez mleka, zawiera prebiotyki i otręby owsiane.
Wewnątrz kartonika znajduje się 170 g pieczywa w dwóch osobnych opakowaniach foliowych zawierajacych po około 15 kromek doskonałego pieczywa każde. Taki sposób zapakowania jest wygodniejszy dla konsumenta i gwarantuje dłuższe zachowanie świeżości produktu.
mąka żytnia, kaszka kukurydziana, mąka orkiszowa (23%), błonnik pszenny (7%), otręby owsiane (5%), woda, mąka ryżowa, ekstrakt słodowy, prebiotyk-inulina (2 %), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu (soda oczyszczona).
Z serkiem i malinami:
Z żółtym serem, polędwicą i odrobiną sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak , który dostałam dzięki uprzejmości portalu Uroda i Zdrowie.;
Z serkiem:
Oryginalny pomysl na kanapki ;-) Fajne są szczególnie te z kwiatkami ;))
OdpowiedzUsuńJak pysznie :)
OdpowiedzUsuńkanapka z kwiatkiem jest rewelacyjna- taką chcę zjeść!
OdpowiedzUsuń