Taką zupkę kiedyś gotowała moja mama, teraz gotuję i ja..mój mąż bardzo ją lubi.
Ilość składników dowolna..jedni lubią dużo kapusty..inni mniej lub więcej kaszy itp..
- porcja rosołowa
- kasza jęczmienna Sonko
- kawałek młodej kapusty
- marchewka
- ziemniaki
- sól,pieprz
- listek , ziele
- koperek
Kasza jęczmienna w 6 minut produkowana jest z obłuszczonych ziaren jęczmienia, poddanych procesowi krojenia, odsiewania i sortowania. Tak przygotowana kasza jest następnie prażona, co znacznie skraca jej czas gotowania. Jest produktem "błyskawicznym" i smacznym.
Uwielbiam kapuśniak ;) Zapraszam na konkurs, do wygrania najnowsza książka Pani Marty Obuch : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/zabojczy-placek-dla-niewiernego.html
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie..zaraz zajrzę..
UsuńCiekawe połączenie smaków :-)
OdpowiedzUsuńOj tak..ciekawe i smaczne..
Usuńkapuśniak z kaszą? ciekawe ;)
OdpowiedzUsuńMłoda kapustka i kasza..a jakie smaczne..pamiętam jak tylko pojawiała sie młoda kapusta to w pierwszej kolejności moja mama gotowała taką zupe..a teraz i ja tak robie.
Usuń