Taką zupę szczerze mówiąc robiłam po raz pierwszy..nigdy wcześniej do zupy ogórkowej nie dodawałam ani ryżu ani pieczarek..w oryginale są ogórki konserwowe, ale ja dałam kwaszone.Do tej zupy użyłam ryżu Sonko, a do obierania , szatkowania nóż obierak i szatkownicę.Z tego sprzętu jestem bardzo zadowolona..wystarczy zmienić tylko wkładkę ..i szatkujemy, tarkujemy..
- 6 szklanek rosołu z kostki
- 1/2 szkl. ryżu białego Sonko
- 4 duże ziemniaki
- 25 dkg pieczarek
- 20 dkg konserwowych ogórków[ dałam kwaszone]
- l cebula
- 1~2 łyżki margaryny
- garść posiekanej zieleniny
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
Nigdy nie jadłam takiej wersji, muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuń