Zacierki z grzybami


Zacierki..a do tego grzybki..

  • 35 dkg mąki
  • 3 jajka 
  • 7 łyżek wody
  • 1 cebulka
  • 20 dkg grzybów
  • sól, pieprz
Grzyby ugotować i drobno posiekać.Do mąki wbić jajka, dodać sól i wodę.Zagnieść twarde ciasto.Zetrzeć na tarce [ ja "rwałam" małe kawałki].Ugotować w osolonej wodzie.Cebulkę drobno  pokroić i zeszklić, dodać grzyby i razem przesmażyć.Ugotowane zacierki odcedzić,dodać grzyby i wymieszać.Doprawić.Można wszystko razem chwilkę podsmażyć.

Komentarze

  1. Pierwsze słyszę o takim daniu, ale wygląda ciekawie ;) Przypominam o konkursie u mnie : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja prawdę mówiąc robiłam pierwszy raz..przepis znalazłam dawno w jakiejś starej gazecie i dopiero teraz wypróbowałam.

      Usuń
  2. sęk tkwi w prostocie... uwielbiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.