Przejdź do głównej zawartości
Zacierki..a do tego grzybki..
- 35 dkg mąki
- 3 jajka
- 7 łyżek wody
- 1 cebulka
- 20 dkg grzybów
- sól, pieprz
Grzyby ugotować i drobno posiekać.Do mąki wbić jajka, dodać sól i wodę.Zagnieść twarde ciasto.Zetrzeć na tarce [ ja "rwałam" małe kawałki].Ugotować w osolonej wodzie.Cebulkę drobno pokroić i zeszklić, dodać grzyby i razem przesmażyć.Ugotowane zacierki odcedzić,dodać grzyby i wymieszać.Doprawić.Można wszystko razem chwilkę podsmażyć.
Pierwsze słyszę o takim daniu, ale wygląda ciekawie ;) Przypominam o konkursie u mnie : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html
OdpowiedzUsuńJa prawdę mówiąc robiłam pierwszy raz..przepis znalazłam dawno w jakiejś starej gazecie i dopiero teraz wypróbowałam.
UsuńPyszne!:)
OdpowiedzUsuńZgadza się...pyszne..
Usuńsęk tkwi w prostocie... uwielbiam
OdpowiedzUsuńCzasem właśnie proste jest smaczne...
Usuń