- 3 kubki odciśniętej i potarkowanej na grubej tarce cukinii
- 3 marchewki
- 1 ,5 szkl.bułki tartej
- 20 dkg sera żółtego
- 4 jajka
- 0,5 szkl.oliwy
- sól, pieprz
- przyprawa do mięsa
Ser żółty i marchewkę zetrzeć na drobnej tarce.Żółtka oddzielić od białek, z białek ubić pianę.Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.Wyłożyć do keksówki wysmarowanej masłem i posmarowanej bułką tartą.Piec około 1 godz.w temp.200 stopni.
Musi być przepyszny, uwielbiam cukinię ;)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku, nigdy nie jadłam
OdpowiedzUsuńO fajny , trzeba skorzystac:-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda w przekroju :)
OdpowiedzUsuńDziś robi, mam pytanie czy cukinie obieramy?
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, że dopiero teraz odpisuję.Cukinię warto obrać.
UsuńBardzo ciekawy przepis. Pasztetu z cukini nigdy nie próbowałam.
OdpowiedzUsuń