Miały być knedle z malinami, ale zrobiłam kopytka..
- 25 dkg twarogu
- 2 jajka
- 1,5 szkl. mąki
- maliny
- cukier do malin
Twaróg przetrzeć przez sito lub rozgnieść widelcem. Dodać jajka, mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałeczek, lekko spłaszczyć. Nożem odkrajać kawałki, wrzucać na wrzątek, gotować chwilę do wypłynięcia.Podawać z musem malinowym.
Och, uwielbiam kopytka. :) Twoja propozycja kojarzy mi się z wspaniałym letnim obiadem, niemniej, mimo nadchodzącej jesieni mam na taki ochotę.
OdpowiedzUsuńTeż pyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszności. Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html Do wygrania atrakcyjne nagrody ;D
OdpowiedzUsuń