Zrazy nadziane suszonymi pomidorami...w panierce z paluszków...pychotka..Suszone pomidory idealnie pasują do takich zawijańców..smaki pięknie się połączyły..pycha..
- 80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
- 2 jajka
- paluszki Beer Fingers
- sól, pieprz
- oliwa do smażenia
- suszone pomidory w oleju
Tak przygotowane i odpowiednio doprawione suszone pomidory, nabierają lekko kwaskowatego smaku i aromatu charakterystycznego dla kuchni śródziemnomorskiej. Tak jak inne składniki tej kuchni, są bardzo zdrowe. Oprócz witamin, wapnia, żelaza, magnezu, zawierają przeciwutleniacze, które hamują powstawanie komórek nowotworowych. Suszone pomidory urozmaicają smak sałatek, kanapek i przekąsek, a także innych dań kuchni włoskiej.
Składniki:suszone pomidory (45%), olej słonecznikowy, kapary, czosnek, przyprawy, ocet winny, cukier, regulator kwasowości: kwas mlekowy; antyutleniacz: witamina C; wzmacniacz smaku: glutaminian sodu
Panierowałam kiedyś kurczaka w krakersach, ale w paluszkach to dla mnie nowość.
OdpowiedzUsuńUwielbiam zrazy, a z suszonymi pomidorami muszą być przepyszne ;) Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html Do wygrania atrakcyjne nagrody ;D
OdpowiedzUsuń