Zrazy z suszonymi pomidorami



Zrazy nadziane suszonymi pomidorami...w panierce z paluszków...pychotka..Suszone pomidory idealnie pasują do takich zawijańców..smaki pięknie się połączyły..pycha..

Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Na każdym plastrze ułożyć kawałki suszonego pomidora, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym jajku i paluszkach.Usmażyć na oliwie z każdej strony.




Tak przygotowane i odpowiednio doprawione suszone pomidory, nabierają lekko kwaskowatego smaku i aromatu charakterystycznego dla kuchni śródziemnomorskiej. Tak jak inne składniki tej kuchni, są bardzo zdrowe. Oprócz witamin, wapnia, żelaza, magnezu, zawierają przeciwutleniacze, które hamują powstawanie komórek nowotworowych. Suszone pomidory urozmaicają smak sałatek, kanapek i przekąsek, a także innych dań kuchni włoskiej.
Składniki:suszone pomidory (45%), olej słonecznikowy, kapary, czosnek, przyprawy, ocet winny, cukier, regulator kwasowości: kwas mlekowy; antyutleniacz: witamina C; wzmacniacz smaku: glutaminian sodu


                                          Po prostu kotlet do obiaduW roli głównej: Oliwa

Komentarze

  1. Panierowałam kiedyś kurczaka w krakersach, ale w paluszkach to dla mnie nowość.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam zrazy, a z suszonymi pomidorami muszą być przepyszne ;) Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html Do wygrania atrakcyjne nagrody ;D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.