Kolejna i jeszcze nie ostatnia herbata Richmont gości w moim domu..tym razem jest to herbata Green-Jasmine.
Wyszukana kompozycja chińskiej zielonej herbaty i płatków jaśminu, nadających naparowi wspaniały, delikatny zapach. Zestawienie słodkiego i orzeźwiającego aromatu jaśminu z ziołowym smakiem zielonej herbaty to kwintesencja elegancji i smaku. Daje subtelny napar o słomkowej barwie i delikatności aksamitu, który zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie.
Skład: wysokogatunkowa chińska herbata zielona z dodatkiem płatków jaśminu.
Jedną saszetkę herbaty Richmont Green Jasmine parzymy w dzbanku o pojemności 350 ml przez 2-3 minuty w temperaturze 70-85°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).
Opakowanie herbaty Richmont w saszetkach jest bardzo funkcjonalne. Wystarczy oderwać pasek na dole pudełka, by swobodnie wyciągać pojedyncze saszetki. Pudełko można postawić na półce, bez konieczności zdejmowania go za każdym razem - wystarczy wyciągnąć jedną saszetkę.
Skład: wysokogatunkowa chińska herbata zielona z dodatkiem płatków jaśminu.
Jedną saszetkę herbaty Richmont Green Jasmine parzymy w dzbanku o pojemności 350 ml przez 2-3 minuty w temperaturze 70-85°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).
Opakowanie herbaty Richmont w saszetkach jest bardzo funkcjonalne. Wystarczy oderwać pasek na dole pudełka, by swobodnie wyciągać pojedyncze saszetki. Pudełko można postawić na półce, bez konieczności zdejmowania go za każdym razem - wystarczy wyciągnąć jedną saszetkę.
Każda saszetka herbaty Richmont zapakowana jest w folię, dzięki czemu dłużej zachowuje swój niepowtarzalny aromat. Jej wielkość pozwala na zaparzenie herbaty w dzbanku, co daje nam dwie filiżanki smakowitego naparu. Na każdej saszetce umieszczony jest sposób parzenia, zawierający zarówno temperaturę wody, jak i czas potrzebny do uzyskana idealnego smaku. To naprawdę wygodne!
Herbatę najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Herbatę najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.