Przejdź do głównej zawartości
Udka z majonezem i ketchupem
Pyszne..
- 6 udek lub ćwiartki z kurczaka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- przyprawa do kurczaka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej
Udka natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawić do lodówki na 1 godzinę.Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka i posypać bułką tartą.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, przykryć folią aluminiową i piec w temp.180ºC . Gdy mięso zmięknie, zdjąć folię, aby udka się pięknie zarumieniły.
jadłam kiedyś podobnie pieczonego kurczaka i muszę przyznać, że jest obłędny:)
OdpowiedzUsuńdopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, ale zapraszam do siebie: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/
Fajne udka, robię podobne, niemal identyczne, dodaję jeszcze gyrosa :)
OdpowiedzUsuńhttp://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/09/udka-gyros.html