Udka z majonezem i ketchupem

Pyszne..
  • 6 udek lub ćwiartki z kurczaka 
  • 3 łyżki majonezu 
  • 3 łyżki ketchupu 
  • przyprawa do kurczaka 
  • bułka tarta 
  • sól 
  • pieprz 
  • olej 
Udka natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawić do lodówki na 1 godzinę.Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka i posypać bułką tartą.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, przykryć folią aluminiową i piec w temp.180ºC . Gdy mięso zmięknie, zdjąć folię, aby udka się pięknie zarumieniły.





Komentarze

  1. jadłam kiedyś podobnie pieczonego kurczaka i muszę przyznać, że jest obłędny:)
    dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, ale zapraszam do siebie: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne udka, robię podobne, niemal identyczne, dodaję jeszcze gyrosa :)
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/09/udka-gyros.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.