Przejdź do głównej zawartości
Pyszne żeberka gotowane w szybkowarze..
- 1 kg żeberek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz ziołowy
- listki laurowe
- ziele angielskie
- majeranek
Żeberka pokroić.W szybkowarze rozgrzać olej, włożyć żeberka [ można wcześniej obtoczyć w mące],podsmażyć lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i jeszcze chwilę razem smażyć.Dodać przyprawy,marchewkę, wlać wodę,tak aby było jej sporo, jednak nie powinna zakryć mięsa.Zamknąć szybkowar i gotować około 25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.