- 1 duża porcja rosołowa z kurczaka
- 3/4 szklanki ryżu [ u mnie zacierki]
- porcja włoszczyzny z kapustą
- 1 łyżka margaryny łub masła
- 2 cebule
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- garść posiekanej zieleniny (kolendra, natka pietruszki, bazylia, tymianek, szczypiorek, koperek, oregano)
- cynamon w proszku
- mielona ostra papryka lub pieprz cayenne [ dałam odrobinę salsy habanero]
- warzywna przyprawa typu vegeta
- sól
Salsa habanero czerwona oryginalnie stosowana w kuchni meksykańskiej doskonale sprawdza się, jako przyprawa, która podkreśli smak każdej potrawy. Jest nieco ostrzejsza od salsy zielonej. Przyjemny pikantny smak doskonale wydobywa i uzupełnia smak innych potraw. To także wyśmienity dodatek do wszelkiego rodzaju sosów.
Cynamon to wspaniała przyprawa o słodkawym smaku i korzennym aromacie. Jest znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju ciast, deserów i owoców w każdej postaci. Odrobina dodana do gorącej kawy, czekolady lub grzanego wina nadaje im wyjątkowego aromatu i niezwykłego orientalnego smaku. Cynamon jest także znakomitym dodatkiem do duszonych mięs, szczególnie jagnięciny i wieprzowiny.
Cynamon to wspaniała przyprawa o słodkawym smaku i korzennym aromacie. Jest znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju ciast, deserów i owoców w każdej postaci. Odrobina dodana do gorącej kawy, czekolady lub grzanego wina nadaje im wyjątkowego aromatu i niezwykłego orientalnego smaku. Cynamon jest także znakomitym dodatkiem do duszonych mięs, szczególnie jagnięciny i wieprzowiny.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.