Taka golonka nadaje się na kanapki..i robię ją dość często..jak zrobię następnym razem wstawię zdjęcie z efektu końcowego..dziś jest zdjęcie golonki przyszykowanej do gotowania.Taką golonkę gotuję w szybkowarze..
- 1 golonka
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- jarzywko Marsyl
- 2-3 liście laurowe
- 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu Marsyl
- 2 łyżeczki soli
Golonkę umyć, wyjąć kość. Natrzeć jarzywkiem.Odłożyć do lodówki na kilka godzin [ albo na noc].Golonkę ciasno zwinąć i włożyć do siatki [ do wędzenia wędlin].Taką golonkę włożyć do szybkowara, dodać obrane i umyte warzywa oraz przyprawy.Wlać wodę, zamknąć szybkowar , gotować około 60 minut w zależności od wielkości golonki.Golonkę wyjąć , położyć w chłodnym miejscu , przycisnąć czymś ciężkim.Tak pozostawić do ostygnięcia golonki.
Jarzywko produkowane przez firmę "MARSYL" to mieszanka wyselekcjonowanych warzyw suszonych oraz ziół i przypraw.
Komponując skład warzywny przyprawy Jarzywko zadbaliśmy o to, aby w naturalny sposób podkreślała ona walory smakowe każdej potrawy. Stosując Jarzywko w swojej kuchni udoskonalisz smak oraz aromat przygotowywanych potraw.
Przyprawa ta znakomita jest do zup, sosów, dań mięsnych oraz ryb.
Jarzywko produkowane przez firmę "MARSYL" to mieszanka wyselekcjonowanych warzyw suszonych oraz ziół i przypraw.
Komponując skład warzywny przyprawy Jarzywko zadbaliśmy o to, aby w naturalny sposób podkreślała ona walory smakowe każdej potrawy. Stosując Jarzywko w swojej kuchni udoskonalisz smak oraz aromat przygotowywanych potraw.
Przyprawa ta znakomita jest do zup, sosów, dań mięsnych oraz ryb.
Pieprz czarny ma ostry palący smak. Powstaje w wyniku suszenia na słońcu niedojrzałych owoców (jagód), wiecznie zielonego pnącza, aż do chwili uzyskania czarnego koloru.
Ostry palący smak, w głównej mierze, pochodzi z zawartej w zewnętrznej warstwie owocu piperyny. Jagody tego samego pnącza, jednakże zbierane w innej fazie dojrzewania i poddane nieco innym procesom obróbki, występują pod nazwą pieprz biały, zielony. Pieprz czarny jest z nich najostrzejszy.
Zastosowanie: pieprz czarny używany jest do przyprawiania wszelkiego rodzaju mięs, zup, sosów, pieczeni, wzbogaca smak sałatek, serów. W postaci ziarna dodaje się go na początku przyrządzania potrawy, natomiast mielony przy końcu
Zastosowanie: pieprz czarny używany jest do przyprawiania wszelkiego rodzaju mięs, zup, sosów, pieczeni, wzbogaca smak sałatek, serów. W postaci ziarna dodaje się go na początku przyrządzania potrawy, natomiast mielony przy końcu
A to mój szybkowar..
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.