Proste do zrobienia..wystarczy niewiele składników..grzybów można użyć dowolnych..ja akurat miałam pieczarki..Do tych kotletów użyłam ryżu basmati Sonko..kotleciki wyszły pyszne..polecam..
- 2 torebki ryżu basmati Sonko
- 1 jajko
- mąka
- 2 kostki bulionowe [ najlepiej grzybowe]
- 1 cebula
- 25 dag pieczarek
- natka pietruszki
- tarta bułka
- sól
Ryż basmati długoziarnisty jest uważany za najszlachetniejszą odmianę ryżu. Uprawiany jest u podnóży Himalajów, gdzie czysty mikroklimat wpłynął na zapach i smak długich, śnieżnobiałych ziaren. Ryż basmati jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.
całość wygląda bardzo smacznie, i przepis też nietrudny
OdpowiedzUsuńa mnie podoba się, że wcale nie mają tak dużo kalorii, a przy okazji pewnie są zdrowsze niż standardowy obiad
OdpowiedzUsuń