- 2 woreczki ryżu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 pomidor
- 15 dkg polędwicy drobiowej
- 0,5 strąka papryki żółtej
- 0,5 strąka papryki zielonej [ nie miałam - dałam czerwoną]
- 1 cebulka
- koperek
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju [ dałam sos Winiary]
Ryż opłukać w zimnej wodzie, ugotować we wrzątku z dodatkiem sosu sojowego.Ostudzić.Pomidora umyć , naciąć skórkę i zanurzyć we wrzątku, a potem w zimnej wodzie, obrać ze skórki.Pokroić w kostkę.Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulkę i polędwicę tez pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać olej i wymieszać [ ja dałam sos Winiary wymieszany z wodą i olejem].Doprawić do smaku.
Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z długimi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż parboiled z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw.
skład
skład
ryż biały długoziarnisty - preparowany termicznie, ryż dziki (10%).
Wartość energetyczna | / 371 kcal | / 186 kcal |
Białko | 8,4 g | 4,2 g |
Węglowodany, w tym: Cukry | 82,0 g 0,6 g | 41,0 g 0,3 g |
Tłuszcz, w tym: Kw. tłuszcz. nasycone | 1,1 g 0,19 g | 0,5 g 0,1 g |
Błonnik pokarmowy | 0,9 g | 0,43 g |
Sód | < 0,001 g | 0,0 g |
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.