Ciasto kruche na babeczki


Właśnie skończyłam piec..a dopiero jutro przygotuję jakieś nadzienie do tych babeczek...
  • 40 dkg mąki 
  • 15 dkg cukru pudru 
  • 25 dkg margaryny 
  • 2 żółtka 
  • 1 łyżka śmietany 
Wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 minut.Ciastem wylepić foremki do babeczek, wysmarowanych uprzednio tłuszczem (najlepiej roztopić tłuszcz i dokładnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC.

Komentarze

  1. Uwielbuam takie kruche babeczki :-)
    Spróbuj Bożenko zrobić z mąki krupczatki. ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie robiłam z krupczatki, ale spróbuję kiedy zrobić.

      Usuń
  2. mi zawsze złośliwie wyrastają do góry

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Piekłam je kilka razy, ale jakoś mi nie wyrastały do góry..

      Usuń
  3. Spadłaś mi z nieba z tym przepisem:) Właśnie zastanawiałam się jak je upiec;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cieszę się, żę przepis się przyda..

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Wiem..i przepraszam.. jakiś czas temu sporo zdjęć z bloga mi zniknęło..i sama nie wiem czemu..w wolnych chwilach poprawiam te braki, ale jeszcze sporo przede mną...

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.