Racuszki jogurtowe z rabarbarem

Szybkie do zrobienia racuszki z rabarbarem ..i na dodatek smaczne..
  • 35 dkg mąki
  • 1/2 l jogurtu lub kwaśnego mleka
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku od pieczenia
  • 30 dkg rabarbaru[jabłek albo gruszek]
Jogurt wymieszać z jajkami i mąką ,zmiksować na gładką masę, dodać proszek do pieczenia.Rabarbar obrać,pokroić w małe kawałki i wymieszać z ciastem.Na gorący olej łyżką kłaść porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Przepis dodaję do akcji:
                                                    

Komentarze

  1. Oj jak ja lubię racuszki :) Takie smażone na głębszym tłuszczu koniecznie! (I wcale nie są niezdrowe! :> Trzeba tylko pamiętać, żeby smażyć na oleju rzepakowym a nie na smalcu ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję zadodanie przepisu do Akcji;)
    Racuszki smakowicie wyglądają;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.