Kotlety z ryżu brązowego basmati



Kolejnym i nie ostatnim produktem , który dostałam ze sklepu Gillian McKeith jest ryż basmati brązowy bio..dziś na obiad zrobiłam z niego pyszne kotleciki[ jeszcze ryżu zostało, więc coś jeszcze wymyślę].Polecam, robi się je szybko.. tylko ryż długo się gotuje, ale warto zrobić..
  • 1 szkl.ryżu
  • 25 dkg pieczarek
  • 2 jajka
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • bułka tarta
Ryż wsypać do garnka zalać 2 szkl.wody i gotować około 45 minut, następnie odstawić na 10 minut.Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojone w plasterki pieczarki.Do ostudzonego ryżu dodać podsmażoną cebulkę z pieczarkami, czosnek,żółtka jaj, doprawić i wymieszać.Z białek ubić pianę.Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, potem w ubitych białkach i znów w bułce  tartej .Smażyć na rozgrzanej oliwie.
Ryż basmati brązowy bio
                         
 Organiczny ryż basmati, to ryż długoziarnisty, o charakterystycznym aromacie, najpopularniejszy w Indiach i Pakistanie. Jego ziarna są dłuższe i cieńsze niż ziarna pozostałych odmian ryżu.
                                                    Copyrights InnyPunktWidzenia.pl

Komentarze

  1. Organicznego ryżu jeszcze nie próbowałam, a kotleciki ryżowe uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.