Makaron z komosy ryżowej




Jakiś czas temu dostałam przesyłkę ze sklepu Gillian McKeith, a w niej był makaron z komosy ryżowej ..jak dla mnie to jest nowość ..nigdy wcześniej nie używałam takiego makaronu ..ba..nawet o nim nie słyszałam..ale szczęście się do mnie uśmiechnęło, dzięki uprzejmości pana Tomka i sklepu Gillian McKeith mam okazję przetestować taki makaron.
Zrobiłam proste i szybkie danie..makaron z sosem z cebulką, czosnkiem , pomidorami i oliwkami..Po prostu pycha.

Rozgrzać na patelni oliwę, posiekać czosnek, wrzucić na patelnię.Pokroić cebulę w drobną kostkę i dodać do czosnku, smażyć na średnim ogniu ok. 3 minut.Dodać puszkę pomidorów i pokrojone oliwki.Wszystko dusić przez ok. 15 minut, aż sos zgęstnieje, na koniec doprawić solą, pieprzem i oregano.Zagotować wodę i przyrządzić makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu (gotować 13-15 minut).Makron polać sosem i posypać startym serem.
 
 Produkt Sprawiedliwego Handlu (Fair Trade)
produkt organiczny
produkt bezglutenowy
produkt nie zawiera cholesterolu
produkt nie zawiera jajek
wyprodukowano i zapakowano w Boliwii
Sposób przygotowania: Wsyp spaghetti z komosy ryżowej do gotującej się wody (ok. 3 litry). Dodaj sól wedle uznania. Gotuj w garnku bez przykrycia przez 13-15 minut mieszając od czasu do czasu, aż spaghetti zmięknie, ale nie rozgotuje się. Odcedź i przepłucz ciepłą wodą.
Skład: organiczna mąka ryżowa (75%), organiczna mąka z komosy ryżowej quinoa (25%)
                                                 Copyrights InnyPunktWidzenia.pl

Komentarze

  1. O rany, ja wielbicielka makaronów też nie słyszałam o takim makaronie. Muszę, koniecznie muszę go wypróbować. A takie sosy jak Twój bardzo lubię: proste, dość szybkie w przygotowaniu ale bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.