Jakiś czas temu dostałam przesyłkę ze sklepu Gillian McKeith, a w niej był makaron z komosy ryżowej ..jak dla mnie to jest nowość ..nigdy wcześniej nie używałam takiego makaronu ..ba..nawet o nim nie słyszałam..ale szczęście się do mnie uśmiechnęło, dzięki uprzejmości pana Tomka i sklepu Gillian McKeith mam okazję przetestować taki makaron.
Zrobiłam proste i szybkie danie..makaron z sosem z cebulką, czosnkiem , pomidorami i oliwkami..Po prostu pycha.
- 1 opak.makaronu z komosy ryżowej
- 1 puszka pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 2- 3 łyżki czarnych oliwek
- sól, pieprz, oregano
- ser żółty
Produkt Sprawiedliwego Handlu (Fair Trade)
produkt organiczny
produkt bezglutenowy
produkt nie zawiera cholesterolu
produkt nie zawiera jajek
wyprodukowano i zapakowano w Boliwii
Sposób przygotowania: Wsyp spaghetti z komosy ryżowej do gotującej się wody (ok. 3 litry). Dodaj sól wedle uznania. Gotuj w garnku bez przykrycia przez 13-15 minut mieszając od czasu do czasu, aż spaghetti zmięknie, ale nie rozgotuje się. Odcedź i przepłucz ciepłą wodą.
Skład: organiczna mąka ryżowa (75%), organiczna mąka z komosy ryżowej quinoa (25%)
O rany, ja wielbicielka makaronów też nie słyszałam o takim makaronie. Muszę, koniecznie muszę go wypróbować. A takie sosy jak Twój bardzo lubię: proste, dość szybkie w przygotowaniu ale bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuń