Ule

Pyszne ule..do ich zrobienia potrzebna jest specjalna foremka.
  • 20 dkg wiórków kokosowych lub orzechów mielonych lub pokruszonych herbatników [biszkoptów]
  • 20 dkg cukru pudru
  • 8 dkg miękkiej margaryny
  • 2 łyżki mleka
Masa
  • 100 g masła
  • 100g cukru pudru
  • 100g likieru adwokat
Składniki na ciasto połączyć ze sobą, starannie ugniatając aż do uzyskania jednolitej masy, [można dodać kakao]. Wypełnić ciastem foremki i wydrążyć otwór ( okrągłym trzonkiem albo palcem maczanym w cukrze pudrze). Wlać masę [ wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą] i przyłożyć krążek wycięty a wafla lub kawałkiem ciasta. Otworzyć foremkę i wyjąć ul.Pozostawić do zastygnięcia.Udekorować odrobiną czekolady.

Komentarze

  1. Bardzo je lubię, ale robię rzadko bo są strasznie słodkie ;) wystarczy jeden by się porządnie dosłodzić.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.