W piątek przed samymi świętami dostałam przesyłkę z Vafini, a w niej 4 opakowania waflowych foremek w kształcie jajek..Takie waflowe foremki przeznaczone są do nadziewania różnymi farszami itp..Vafini wypiekane są bez udziału konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i cukru..Jajko Vafini jest wielkości naturalnej skorupki jajka kurzego. Jego wielkość pozwala na swobodne ugryzienie, a kształt umożliwia łatwe i szybkie nadzianie stosunkowo dużą ilością farszu. Oczywiście pierwsze Vafini wykorzystałam na zrobienie jajek faszerowanych na śniadanie wielkanocne..Co prawda można zrobić takie jajka faszerowane , ale te w wafelkach są o wiele, wiele smaczniejsze..Polecam i zachęcam do zakupu takich wafelków, a kupić można np.tutaj.
- wafelki Vafini
- 4-5 jajek
- kawałek papryki
- 1 cebula
- sol, pieprz
- bułka tarta
efektownie wysżło
OdpowiedzUsuńFajne urozmaicenie
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :-)wygląda super :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo..
OdpowiedzUsuńSuper. :) Gdzie można kupić takie wafelki ?
OdpowiedzUsuń