Taki sos można podawać do zimnych mięs, wędlin i jajek na twardo.
3 łyżki ostrej musztardy
cebula
1 szkl.kwaśnej śmietany
sól, pieprz, cukier
Cebulę drobno pokroić i sparzyć gorąca wodą, osączyć.Śmietanę wymieszać z musztardą, dodać cebulę i doprawić. Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie..... Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.
Przepyszny sos. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOj tak..pozdrawiam również..
OdpowiedzUsuńOoo tak:) jaja na twardo polane takim sosikiem (może bym chrzanu dodała jeszcze) i posypane szczypiorem..:)
OdpowiedzUsuń