Przejdź do głównej zawartości
Szybko i smacznie.. ...
- op .makaronu
- 25 dkg pieczarek lub innych grzybów
- 1 cebula
- 25 dkg kiełbasy
- 1,5 szkl.śmietany
- 15 dkg sera żółtego
- sól, pieprz
Makaron ugotować al dente.Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę i kiełbasę w kostkę.Cebulę z kiełbasą podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć około 5 minut.Doprawić , dodać śmietanę i zagotować.Makaron wyłożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polać sosem śmietanowym [ można wcześniej razem wymieszać].Posypać startym serem i zapiekać 15 minut.
Często robię taki makaron. Zamiast śmietany i grzybów dodaję majeranku. Bardzo dobrze się komponuje z resztą składników :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkie zapiekanki makaronowe. Niezależnie od dodatków takie dania zawsze są pyszne. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńI mam pomysł na jutrzejsze drugie danie:)
OdpowiedzUsuńSzybko i prosto :)
OdpowiedzUsuń