Roladkowe kanapki- idealne na imprezę dla młodzieży i nie tylko. Do środka bagietki można dać , co kto lubi..u mnie akurat tylko wędlina i ser..
- długa bagietka
- szynka w plastrach
- ser żółty w plastrach
- serek śniadaniowy[ topiony]
- ogórki konserwowe lub kiszone
- papryka konserwowa
- sałata
- dowolne dodatki
- folia spożywcza
Bagietkę przeciąć poziomo nie do końca (ma się tylko otwierać).Wydłubać ze środka miąższ i posmarować wewnątrz serkiem-cieniutko,ale dokładnie.Następnie układać wędlinę i dodatki.Potem zwinąć dosyć mocno tak jak roladę i obwinąć ściśle folią spożywczą.Włożyć do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na noc (można też zamrażać na dłuższy czas).Przed podaniem odwinąć i kroić na kromeczki grubości ok.1 cm.
Źródło- klik.
Bożena fantastyczny pomysł! Uwielbiam takie przekąski niebanalne, a proste :)
OdpowiedzUsuńpomysłowe, świetnie wyglądają takie zakręcone bagietkowe kanapeczki :)
OdpowiedzUsuńNo pyszne po prostu!:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:) bardzo podobają mi się takie rolady: chlebowe i serowe:) Twoja pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńlubię bardzo! najlepsza na drugi dzień
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda! Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSuper. Zachęcą niejednego niejadka:)
OdpowiedzUsuńświetne sa :) Dawno dawno temu jadłam u znajomych :)
OdpowiedzUsuńTen pomysł jest po prostu kapitalny! Muszę kiedyś wypróbować!
OdpowiedzUsuń