Roladkowe kanapki


Roladkowe kanapki- idealne na imprezę dla młodzieży i nie tylko. Do środka bagietki można dać , co kto lubi..u mnie akurat tylko wędlina i ser..

  • długa bagietka 
  • szynka w plastrach 
  • ser żółty w plastrach 
  • serek śniadaniowy[ topiony] 
  • ogórki konserwowe lub kiszone 
  • papryka konserwowa 
  • sałata 
  • dowolne dodatki 
  • folia spożywcza 

Bagietkę przeciąć poziomo nie do końca (ma się tylko otwierać).Wydłubać ze środka miąższ i posmarować wewnątrz serkiem-cieniutko,ale dokładnie.Następnie układać wędlinę i dodatki.Potem zwinąć dosyć mocno tak jak roladę i obwinąć ściśle folią spożywczą.Włożyć do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na noc (można też zamrażać na dłuższy czas).Przed podaniem odwinąć i kroić na kromeczki grubości ok.1 cm.
Źródło-
 klik.

Komentarze

  1. Bożena fantastyczny pomysł! Uwielbiam takie przekąski niebanalne, a proste :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pomysłowe, świetnie wyglądają takie zakręcone bagietkowe kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł:) bardzo podobają mi się takie rolady: chlebowe i serowe:) Twoja pięknie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię bardzo! najlepsza na drugi dzień

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetnie wygląda! Bardzo fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super. Zachęcą niejednego niejadka:)

    OdpowiedzUsuń
  7. świetne sa :) Dawno dawno temu jadłam u znajomych :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten pomysł jest po prostu kapitalny! Muszę kiedyś wypróbować!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.