Przejdź do głównej zawartości
Gulasz z kapustą z szybkowara
Miał być gulasz, ale dodałam dodatkowo kapustę i tak oto jest gulasz z kapustą..
- 1/2 kg mięsa wieprzowego
- 2 cebule
- 1 marchewka
- 1 kapusta
- sol, pieprz, przyprawy
- koncentrat pomidorowy
Mięso i cebulę pokroić w kostkę.Wrzucić do szybkowara i lekko podsmażyć.Dodać pokrojoną marchewkę i kapustę.Doprawić , dodać koncentrat pomidorowy, wlać wodę i zamknąć szybkowar.Gotować 30 minut.
czyli a la segedyński :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie dzisiaj robiłam coś podobnego i jest pycha!
Pozdrawiam,
SWS
MZ- o proszę..moje danie ma nawet nazwę..nawet nie wiedziałam , że tak się nazywa..również pozdrawiam..
OdpowiedzUsuńDziękuję..
OdpowiedzUsuń